kajakken in de belgische ardennen

Kajakken in de Belgische Ardennen is een ware traktatie voor liefhebbers van watersporten, vooral tijdens de zomermaanden.

De Ardennen is gelegen in het zuiden van België, worden doorkruist door talloze rivieren en beken die zich door de glooiende heuvels en valleien slingeren.

Dit creëert een idyllische setting voor kajakkers van alle niveaus, of je nu een beginnende peddelaar bent of een doorgewinterde pro.

Populaire kajakbestemmingen

In de Ardennen is de Ourthe. Deze kronkelende rivier biedt zowel rustige stukken voor ontspannen peddelen als uitdagende stroomversnellingen voor degenen die op zoek zijn naar adrenaline. Het landschap langs de Ourthe is betoverend, met beboste oevers en rotsachtige

Voor avontuurlijke zielen

Wildwaterbanen in de Ardennen, zoals de Amblève, die een echte uitdaging vormen met stroomversnellingen en bochten die je vaardigheden tot het uiterste zullen testen. Er zijn talloze verhuurbedrijven en kajakcentra in de regio die uitrusting verhuren.

De zomer

Is de perfecte tijd om te genieten van kajakken in de Ardennen. Het milde klimaat en het zonnige weer zorgen voor ideale omstandigheden om het water op te gaan. Omliggende bossen en natuurparken perfect voor picknicks en wandelingen tussen je kajakavonturen door.

Kajakken in de Belgische Ardennen

Is niet alleen een spannende watersportactiviteit, maar ook een geweldige manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Dus waar wacht je nog op? Peddel de rivieren af en ontdek de betoverende wereld van kajakken in de Ardennen deze zomer!